Wednesday, May 2, 2007

Aiesec Genf

Mivel időm legtöbb részét, Tompiékon kívül, az AIESEC-kel töltöm, ezért róluk írnék először.

Ma volt VPF választásuk, pénzügyes elnökhelyettest választottak.
Izgalmas volt.

Úgy néz ki náluk a választás, hogy legeslegelőször van egy Review Board, ami egy bíráló panel tulajdonképpen, 3 jelenlegi EBből áll, meg 2 régebbi EBtagból, és ők javaslatot tesznek, hogy a jelölt alkalmas-e, vagy sem a pozícióra. Természetesen itt is van jellap, angolul. Aztán jön a HB gyűlés, ahol az első jelölt (abc sorrend alapján döntenek) elmondja a beszédét, majd ezt követi egy 5 perces (persze mindig több... :) ) kérdésszekció, majd kimegy a jelölt, felolvassák mit döntött a RB, meg hogyan jellemezték őt, aztán jön a megvitatás része a dolognak. Lehet mellette, ellene, általánosan szólni...
Aztán jön a 2. jelölt, és nála is lemegy ugyanez.
Szóval a kérdésszekció külön-külön van.

És, ami a legfurcsább az egészben, hogy én, mint intern, teljesjogú HB tagnak számítok, csak fizetnem nem kell, teáht szavazhatok!
És szavaztam is! :)

Igaz, először le akartam adni a szavazatomat vkinek (mert itt ilyet is lehet, ha vki nem jön el, átadja vkinek a szavazatát...)
de aztán meggyőztek, hogy végülis egy külsős szem is jól jön...

Érdekes volt, mert ugye 2 jelölt volt, és nagy vita alkult ki, mert az egyik egy newie.. kb. 2 hete van az @-ben... a másik meg egy idősebb, de többek szerint egyáltalán nem megbízható, és a RB nem is javasolta őt... mindegy, szóval nagy vita volt... és több fordulós lett a szavazás.

Szóval, első körbe nem ment át az 50%+1 -es arányú győzelem ,ezért újra szavaztunk...
(csak úgym, semmi kérdések, vagy vita, csak újra szavaztunk.. mit gonodltak a szervezők? hogy majd csak úgy, pikk-pakk vki meggondolja magát??? mindegy.. második kör is eredménytelen lett... így jött a 3. kör... és ez sem hozott eredményt... pedig az eB világosan megmondta, hogy ők a newiet akarják, a másikban nem bíznak, mégsem...

Érdekes volt...

A 3. kör végén megkérdeztem a levezető elnököt, hogy nekem jogom van-e szavazni (miután ugye már 3-szor szavaztam...) Jófej vagyok, mi? :)))

Erre persze mindenkit kivert a víz, összevissza nézegették az SZmSZ-t... (Ismerős, mi? :) ) fordították nekem is angolra... (így ugye tiszta pontatlan lett az egész... de aztán kiderült, hogy szavazhatok.

Azért annyit még megjegyeznék, hogy azért Svájcban is él az aiesec time... szóval, ennyit a pontosságukról! :)

De kedvesek voltak, mert egyből angolra váltottak, mihelyst megérkeztem... :)

Sőt, az egyik srác már OC tagnak is meghívott, úgyhogy... a "lejtőn" nincs megállás... :)

az egész úgy 22-ig tartott (18:30-től...), és mindenki ki volt akadva, hogy ilyen hosszú választás még sose volt... khm.. mit szólnának ezek a régi magyar választásokhoz... :)

Hazafele találkoztam a lakótársaimmal, az egyikük Hubert, német, 26, és jófej, de irtó magas... úgy kell futnom utána, de komolyan, míg ő csak egy lépést tesz... :)
A másik meg Alex, x, és kis alacsony olasz...
ő csak nemrég jött vissza Indonéziából, mert a Fogorvosok Világszövetségének (vagy vmi ilyesminek) szervezett programokat...
jó kis melója van... csak úgy repked jobbra-balra... :)

Bocs, hogy ez is részletes, és hosszú lett...

ja, ha ráértek (mondom ezt a szakdogát író barátaimnak...hihihi), és játszani szeretnétek, itt egy oldal:
http://www.kisalfold.hu/delm/games/jatekok/pengame.swf
és
http://www.kisalfold.hu/index.php?id=1000308&fid=1000898

csók

1 comment:

regula said...

hey. actually i would love to understand what you are writing here. ;)
cheers, regula